Stratégiai megállapodást kötött az RTL és a NER-közeli 4iG

Újabb NER-közeli céggel állapodott meg az RTL

Gazdaság

A 4iG Nyrt. után egy másik kormányközeli céggel, az Indexet is tulajdonló Indamediával is együttműködésre lépett az RTL Magyarország – írja a Media1.

A Mészáros Lőrinc-közeli üzletember, a TV2 Csoport elnökeként is tevékenykedő (korábban az Echo TV-t is vezető, valamint az idén nyárig a PestiSrácokat is kiadóként jegyző) Vaszily Miklós érdekeltségében lévő Indamedia Network termékeihez tartozó Index.hu és a szintén indamediás Port.hu az RTL Magyarországgal együttműködésben indított egy új, internetes műsort.

Az új produkció az RTL Az Árulók – Gyilkosság a kastélyban című taktikai reality-jének 2. évadát népszerűsíti.

Egy, az Indamedia által, az RTL-lel való együttműködés keretében gyártott kibeszélőműsorról van szó, amelyet az Index nyitóoldalán és a Port.hu-n tesznek közzé, majd az rtl.hu-n is publikálják Indavideós lejátszóval – ezzel az Indamediát is erősítve. Az első, péntek esti adásnak Nyári Gábor szenior kreatív producer és Vadon János voltak a vendégei.

Az RTL augusztusban az állami pénzekkel kitömött 4iG-vel kötött stratégiai megállapodást. Így 2025. januártól az RTL Magyarország mellett kizárólag a 4iG Csoport értékesítheti, illetve terjesztheti az RTL+ streamingszolgáltatását a hazai távközlési szolgáltatók közül.