Darts

Hungarian Darts Trophy: Bezjian Alberto is búcsúzott

Sport

Bezjian Alberto sima vereséggel búcsúzott a negyedik Hungarian Darts Trophy második fordulójában az MVM Dome-ban.

A sportág elsőszámú világszervezete, a PDC égisze alatt futó European Tour budapesti állomásán a szombat délutáni programot sokkal nagyobb érdeklődés kísérte, mint pénteken ugyanezt az etapot. A hazai szurkolók részéről kiemelt érdeklődés fogadta, hogy táblához lépett a nyitókörből továbbjutott egyetlen magyar, az örmény származású, pólóján magyar és örmény zászlót is feltüntető Bezjian. Ő pénteken egy másik magyart, a veterán Csóka Andrást verte 6-4-re.

Most egy igazi “nagyágyú“, a kilencedik kiemelt Ryan Searle várt rá, a hosszú hajú angol a “Heavy metal” becenévre hallgat, 2016 óta veszt részt PDC-viadalokon és három világbajnoki nyolcaddöntővel büszkélkedhet.

A fiatal hazai dartsos nem ijedt meg a lehetőségtől, és hiába dobott ellenfele 180-at is a második legben, kihasználta, hogy Searle nem tudott 4-ről kiszállni, és egy dupla húszassal egyenlített (1-1). Ezzel a European Tour történetében első magyarként nyert leget második fordulóban. A 36 éves rivális azonban ezután már nem rontott kiszállót, villámgyorsan “ledarált” öt szakaszt, bemutatott 14 dartsos leget is, és nemsokára már fogadhatta is Bezjian gratulációját.

“Bárcsak mindig így mennének a kiszállók, ez fontos volt, mert tudtam, hogy ellenfelem jó átlagot ért el tegnap”

– nyilatkozta a meccs után Searle.

Időnként nem láttam rendesen a táblát, talán a világítás volt más, de összességében elégedett vagyok a teljesítményemmel.

Ezzel a mind a négy hazai dartsos számára véget ért a 175 ezer font összdíjazású Hungarian Trophy, pénteken Csóka mellett Jehirszki György és Végső János is búcsúzott.

A 19 órakor kezdődő esti programban igazi sztárparádé várható, mivel színpadra lép a kétszeres világbajnok skót Peter Wright, a budapesti címvédő angol Dave Chisnall, a regnáló világbajnok Luke Humphries, és a szintén vb-győztes Rob Cross, Raymond van Barneveld, Gerwyn Price és Michael van Gerwen is.