Karsai Dánel ALS a parlamentben

Utolsó bejegyzésében Orbán Balázsról és a NER-ről írt Karsai Dániel

Ország

Karsai Dániel egykori alkotmányjogász szeptember 28-án hunyt el. Egy nappal előtte megosztotta gondolatait Orbán Balázs szavairól és hozzátette, ő emelt fővel, a sors szemébe nézve akar távozni.

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója utólagos magyarázkodása szerint félreérthetően fogalmazott 1956 ügyében, amikor arról beszélt, egy támadás esetén nem védenék meg Magyarországot az oroszoktól. Orbán Viktor szerint hiba volt, amiket mondott és egyben egyszerűen csak félreérthető.

A furcsa helyzet kapcsán Karsai Dániel is elmondta véleményét közösségi oldalán, ezek voltak az utolsó gondolatai a gyógyíthatatlan betegséggel küzdő 47 éves alkotmányjogásznak, aki hosszú ideje harcolt a nyilvánosság előtt azért, hogy méltósággal mehessen el, de sorra elutasítást kapott.

Utolsó nyilvános gondolataiban arról írt, “méltósággal, emelt fővel, a sors szemébe nézve akar eltávozni”, de a NER nem engedi neki, mert ehhez is gyáva. Mint Orbán Balázs is, aki szerint egy esetleges orosz támadás esetén azonnal meg kell adni magunkat.

Felhívnám Orbán nertárs figyelmét arra is, hogy gyáva népnek nincs hazája. Lehet, hogy elbuktuk a forradalmainkat, de ezek azok a pillanatok, amikre büszkék lehetünk – mert kiáltunk egy nemes eszméért, a szabadságért. És jobb szabadon meghalni, mint szolgaként élni.

Ez akár az életvégi döntésekhez való jog mottója is lehetne. Én nem szeretnék sem Putyin, sem a szenvedés szolgája lenni. Ha már a fájdalom ural mindent, méltósággal, emelt fővel, a sors szemébe nézve akarok eltávozni. De a NER nem engedi. Mert ehhez is gyávák.

Az egész NER-nek és főként Orbán nertársnak jó bátrulást kívánok.

Mindenkinek szép hétvégét!

Karsai Dániel utolsó, teljes bejegyzése itt olvasható el: