Magyar Péter kórházi hőmérőzés

Magyar Péter: volt orvos, aki sírt és könyörgött, hogy ne hagyjuk magukra őket

Ország

Hőmérőzős akcióba kezdett Magyar Péter, a TISZA Párt elnöke a magyarországi kórházakban, de már a második állomásán nem várt nehézségekbe ütközött.

Magyar és a helyszínen lévő sajtómunkatársak beszámolói szerint ugyanis a Péterfy kórház bejáratát leláncolták és lakattal zárták le előlük. Állításuk szerint az sem zavarta a kórház vezetőségét, hogy így a betegek sem tudtak közlekedni.

Magyar Péter végül bejutott az épületbe, és brutális adatot mért:

Embertelen körülmények, 38,4 fok már dél körül, szappan és fertőtlenítőszer nélküli mosdók, megfélemlített, végletekig kizsigerelt egészségügyi dolgozók. Volt orvos, aki sírt és könyörgött, hogy ne hagyjuk magukra őket, hogy tájékoztassuk a nyilvánosságot arról, hogy milyen körülmények között próbálnak napról napra életeket menteni. Eközben a kormány egészségügyi államtitkára propaganda bejárást szervezett a magyar sajtónak az egyetlen olyan intézménybe, ahol nagyjából klimatizáltak a kórtermek

– írta Facebook-oldalán Magyar.

Majd Pintér Sándor belügyminiszter és Takács Péter egészségügyi államtitkár azonnali leváltását és a szükséges plusz források biztosítását követelte.

Követeljük, hogy Orbán Viktor szakítsa meg a luxus nyaralását és hívjon össze rendkívüli kormányülést az egészségügy és a magyar betegek megmentése érdekében!
– írta Magyar Péter.