Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke

Magyar Péter: Szentkirályi Alexandra “bukott főpolgármester-jelölttől” csak egy gyerekes válaszra futotta

Ország

A Fidesz fővárosi frakciója nem működik együtt azokkal, akik Gyurcsány Ferenc jelöltjét támogatják – közölte a Fidesz budapesti elnöke, volt főpolgármester-jelöltje a Facebook-oldalán arról beszámolva, hogy Magyar Péter, a Tisza párt elnöke szerdán egyeztetésre hívta.

Szentkirályi Alexandra az egyeztetéssel kapcsolatos kezdeményezésre reagálva hangsúlyozta, a válasz egyértelmű: a Fidesz frakciója nem működik együtt és nem egyeztet azokkal, akik Gyurcsány Ferenc jelöltjét támogatják.

“Gyurcsány és Karácsony csődbe vitték a nemzet fővárosát, nem érdemelnek még egy esélyt!” – írta bejegyzésében.

Magyar Péter válasza

Ahogy korábban bejelentettem, a Karácsony Gergellyel történt egyeztetésem után, az összes fővárosi frakció vezetőjét megkerestem Budapest jövőbeni kormányozhatósága érdekében. Vitézy Dáviddal pénteken folytatok informális egyeztetést és rövidesen leülök a Kutyapárt képviselőjével is. Szentkirályi Alexandra bukott főpolgármester-jelölttől szokás szerint csak egy gyerekes válaszra futotta, miközben pont a Fidesz és a bukott óellenzék az, amely a háttérben már egyeztet a budapesti pozíciókról és üzleti érdekeltségekről.
Ahogy korábban már jeleztem, a TISZA Párt semmilyen pozíciót nem vállal a fővárosban és csak fontos ügyek mentén hajlandó a budapestiek érdekét szolgáló előterjesztéseket támogatni. Ezt is csak akkor, ha az összes eddigi poltikai- és cégvezető menesztésére kerül Budapesten és minden pozícióra transzparens, piaci pályázat kerül kiírásra. A kormány továbbra is arra játszik, hogy csődbe vigye a fővárost, a bukott ellenzék pedig próbálná kilapátolni a még megmaradt vagyonelemeket.
A budapestiek június 9-én Orbánra és Gyurcsányra is nemet mondtak. Mi ennek megfelelően fogunk dolgozni októbertől a Fővárosi Közgyűlésben.
ui.: Szentkirályi Alexandra egyébként pont olyan gyáva, mint Orbán Viktor. Kirakott rólam egy posztot a Facebook oldalára, majd letiltott, hogy ne tudjak reagálni – írta Facebook-oldalán Magyar Péter.