Szabó Magda

Szabó Magda életművével ismerkednek a diákok Debrecenben

Kultúra

A Határtalanul-magyarul Erasmus + projekt keretében Érsekújvárról, Kovásznáról és Szabadkáról érkezett diákok és tanárok ismerkednek – a Debreceni Ady Endre Gimnázium által szervezett projekthéten, október 1-6.-ig – Szabó Magda életművével.

A vendégek városbemutató sétákon, és a Magdafeszt rendezvényein is részt vesznek, kreatív feladatokat oldanak meg, s az ’Olvass többet! határtalanul-magyarul’, idén 18 éves, olvasást népszerűsítő program különleges felolvasó rendezvénye is várja őket.

A program a Szabó Magda Emlékházban a Könyv barátai hálózat két partnerintézményével, péchys és nagyváradi adys diákokkal közösen zajlik. Az irodalmi központú projekt korábbi állomásain Kányádi Sándor, Kassák Lajos és Kosztolányi Dezső szülőhelyével és alkotásaival ismerkedtek az erdélyi, felvidéki, vajdasági és adys résztvevők.

A program zárórendezvénye Szabó Magda születésnapján, 2024. október 5-én 11 órakor a Déri Múzeum dísztermében kezdődik, ahol a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Líceum Diákszínpada előadja Arany János Ágnes asszony c. balladáját.