Teva sportnap

Sportnapot tartanak a Teva dolgozói, lezárnak egy utcát Debrecenben

Helyi hírek

Idén ősszel is mozgásba lendül a Teva Gyógyszergyár Zrt. több száz munkatársa, hogy jó példát mutatva népszerűsítsék a sportos és egészséges életmódot. A Teva sportos délutánjának hagyományosan a Debreceni Nagyerdő ad otthont, s hogy évek múltán is életerős fák között tudjunk kikapcsolódni, a vállalat 7000 darab tölgycsemete megvásárlását és elültetését is támogatta.

Idén sem kezdődhet úgy az ősz, hogy a Teva Gyógyszergyár Zrt. ne hívná fel a figyelmet a sport, az egészséges életmód és a jóllét fontosságára. S ahogy az ilyenkor lenni szokott, a Tevások nem csupán sportra buzdítanak, hanem – sokaknak jó példát mutatva – maguk is mozgásba lendülnek. A Teva munkatársai szeptember elejétől számos bemelegítő edzéssel, zumba- és fitfightórákkal készülnek a sporthónap csúcspontjára: a már hagyományosnak számító sportos délutánra, amit 2024. szeptember 20-án 12 és 16 óra között rendeznek meg a Nagyerdőben.

Teva sportnap

A rendezvényen – azt is üzenve, hogy nemcsak a csúcsteljesítmény, hanem önmagában a mozgás is siker – rövid és hosszabb távokon állnak majd rajthoz a Tevások. A futók 2,5, 5 és 10 kilométeres távra nevezhetnek, a gyaloglók pedig 5 kilométert teljesíthetnek. Újításként idén először váltófutásban is indulhatnak a kollégák, hangsúlyozva, hogy a futás közösségi élmény is egyben. Nem a váltófutás az egyetlen újdonság 2024-ben. A vállalat – megnyújtva a sportos hónapot – célul tűzte ki, hogy egy közel 30 fős saját Teva-csapattal indul a Wizz Air Debrecen Airport Runon október 5-én.

A Teva számára nemcsak az fontos, hogy e mostani eseménysorozattal, a „Pattanj te is bringára!” vagy épp a „Legyél te is ökofrankó!” nevű kezdeményezésével minél többeket buzdítson egészséges életmódra, hanem az is: mindezt zöld, üde környezetben lehessen megtenni. Éppen ezért 7000 kétéves magágyi kocsányostölgy-csemete ültetését is támogatta, így járulva hozzá ahhoz, hogy a Debreceni Nagyerdőt is kezelő NYÍRERDŐ Zrt. sikeresen valósítsa meg azt a törekvését, hogy az ország első természetvédelmi területén lévő akácos erdőállományt a Nagyerdőre jellemző őshonos tölgy váltsa fel.

A Teva szeptember 20-i sportnapján a Benczúr utcát lezárják, oda reggel 8 órától délután 17 óráig nem lehet behajtani. A Teva Gyógyszergyár Zrt. előre is köszöni a lakosság megértését és türelmét.