Szeged, Nemzetközi Tiszai Halfesztivál, Halfesztivál, hal, rakpart, Partfürdő, paprika, ejtőernyős, gasztronómia, turizmus

Díjazták a szegedi halászlét a siófoki halfesztiválon

Helyi hírek Kultúra
A balatoni halfesztiválra most először hívták meg a halételeikről híres városok, Baja, Mohács és Szeged csapatát.

Siófokon összesen huszonöt csapat sütötte-főzte a halat a város Fő terén, civil egyesületek, különféle szervezetek és szakemberek is indultak a versenyen. A zsűri a gyufatésztával feltálalt bajai halászlét az első helyre értékelte, a második helyezést kapta meg a siófoki Beach Hotel zöldsárkány-szusija, amely rákkal készült, a harmadik lett a siófoki Penthouse csapat Csupa-csoda Balaton elnevezésű, lángostésztában sült harcsája. A szegedi halászlé a zsűri különdíját nyerte el.

A siófoki halfesztiválon Szeged város képviseletében ott volt Tóth Károly önkormányzati képviselő. Elmondta, hogy sokan kóstolták meg a szegedi halászlevet, és jónéhányan érdeklődtek a város sátránál az itteni nevezetességek iránt – írja a szeged.hu beszámolója.

Ilyen volt a Szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztivál szombati napja

Fotó: Frank Yvette – Szegedi Nap – illusztráció