Siófokon összesen huszonöt csapat sütötte-főzte a halat a város Fő terén, civil egyesületek, különféle szervezetek és szakemberek is indultak a versenyen. A zsűri a gyufatésztával feltálalt bajai halászlét az első helyre értékelte, a második helyezést kapta meg a siófoki Beach Hotel zöldsárkány-szusija, amely rákkal készült, a harmadik lett a siófoki Penthouse csapat Csupa-csoda Balaton elnevezésű, lángostésztában sült harcsája. A szegedi halászlé a zsűri különdíját nyerte el.
A siófoki halfesztiválon Szeged város képviseletében ott volt Tóth Károly önkormányzati képviselő. Elmondta, hogy sokan kóstolták meg a szegedi halászlevet, és jónéhányan érdeklődtek a város sátránál az itteni nevezetességek iránt – írja a szeged.hu beszámolója.
Ilyen volt a Szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztivál szombati napja
Fotó: Frank Yvette – Szegedi Nap – illusztráció