A süteményeknek és a könyveknek közösségépítő erejük van – vallja Kovács Annabella. A Szegedi Tudományegyetem jogász alumnája tematikus könyves programja hónapról hónapra más-más témát jár körül, június 22-én Olaszország került terítékre.
Annabella régóta foglalkozik olvasásnépszerűsítéssel. A közelmúltban meghirdette saját könyvklubját, amelynek érdekessége, hogy a könyvek mellett főszerepet kapnak az ételek is. Az első találkozóra olyan itáliai finomságokkal készült, mint a tiramisu, grissini, focaccia.
– Érzékeny vagyok az illatokra, az ízekre. A könyvekben is mindig ezeket keresem, és most nem csak receptkönyvekről beszélek, hanem regényekről, varázslatos történetekről, amikben mindig megjelenik egy étel, egy közös étkezés, vagy csak egy falat édesség és a gyógyírt hozó sütemény. A Harry Potterben a híres roxforti lakomák, Zafón regényeiben a spanyol desszertek, Jane Austen almás finomságai vagy Agatha Christie angol húsos pitéi. – hallottuk Annabellától.
– Az írás sokáig menedékként szolgált. Naplót vezetek, és most már a blogot is rendszeresen írom. A főzés, a finom ételek is fontos szerepet töltenek be az életemben. Imádom a házi kosztot, vasárnaponként a konyhában anyával és a nővéremmel mindig együtt főztünk. Legkedvesebb emlékeim között szerepel, amikor a nagymamám beállított egy-egy tepsi házi süteménnyel. Régi receptkönyvét nagy becsben tartom. Örökségem a főzés iránti szenvedélye. Ezt a szeretetet – az olvasás, az írás, az evés és a sütés-főzés iránti szenvedélyemet ötvözöm a blogomon – fogalmazott Annabella.
A csütörtöki alsóvárosi Kolostorkertben rendezett Olasz Irodalmi Esten a főszerepben az olasz ízek voltak. Július 25-én terítékre kerülnek a gyümölcsös piskóták és könnyed olvasmányok, amelyek nyaralás alatt vagy a tengerparton játszódnak. A könyvklub létszáma a sütemények miatt limitált, ezért regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a Facebook eseményben lehet majd.
Fotók: Frank Yvette














