Gyógyszerminőségű, az egészséges táplálkozást elősegítő funkcionális és gyógyászati célú élelmiszerek kifejlesztése céljából kötött stratégiai együttműködési megállapodást a Debreceni Egyetem a NAGISZ Zrt-vel pénteken – számolt be az egyetem sajtóirodája.
A fenntartható és körforgásos gazdálkodás, a funkcionális és gyógyászati célú élelmiszerek fejlesztése, a nyomon követhető élelmiszer-előállítás, a mezőgazdaságban alkalmazható karbonsemleges energiák felhasználása, valamint az innovatív, rendszerszintű, zéró-kibocsátású megoldások és precíziós szántóföldi és kertészeti technológiák alkalmazása – a korszerű agrárium számos területére kiterjed az az oktatási és kutatás-fejlesztési megállapodás, melyet pénteken írt alá Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora és Benedek Fülöp, a NAGISZ Zrt. igazgatóságának elnöke a Debreceni Egyetem Böszörményi úti campusán.
Az együttműködés alapján a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara, a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, valamint az Agrár Kutatóintézetek és Tangazdaság a NAGISZ Zrt-vel duális képzés kidolgozásáról állapodott meg. Az egyetem és az agrárnagyvállalat szakemberei a szakma nemzetközi versenyképesség támogatása érdekében közös kutatási célok meghatározását, oktatási anyagok kidolgozását, szakmai rendezvények szervezését, pályázati projektek megvalósítását tervezik.
További részletek az unideb oldalán.
Huszonhét új professzort neveztek ki a Debreceni Egyetemen – itt a névsor





