Kiváló sportolóit díjazta a Debreceni Egyetem

Kiváló sportolóit díjazta a Debreceni Egyetem

Egyetem
A hagyományokhoz híven idén is a yoUDay napján köszöntötték a Debreceni Egyetem legkiválóbb sportolóit. A Nagyerdei Stadionban tartott díjátadóra összegyűlt sportemberek bizonyítják, megfér egymás mellett az élsport és a tanulás, lehet a kettőt a legmagasabb szinten űzni.

A DE Sporttudományi Koordinációs Intézet igazgatója, Balogh László köszöntőjében hangsúlyozta: a világ top két százalékába tartozó Debreceni Egyetemen kiemelt helyet foglal el a sport, az egészséges életmód, ezt bizonyítja a FISU Healthy Campus minősítési rendszerében elért platinum fokozat is.

Azon hallgatóink, akik most elismerésben részesülnek, beírják nevüket a hazánkban legrégebb óta egy helyen székelő felsőoktatási intézmény történelemkönyvébe. Az elmúlt évek legnagyobb számú csapatát díjazzuk, ami azt mutatja, hogy elképesztő esztendőt tudhatunk magunk mögött. A Debreceni Egyetem Kiváló Sportolója Díjat ezúttal 25-en érdemelték ki. Ők igazi példaképek, nem keresik a kifogásokat, életük minden területén kiválóan helyt állnak, mind a sportban, mind pedig az iskolapadban. Teljesítményükkel inspirálják hallgatótársaikat, és az ország többi felsőoktatási intézményének is utat mutatnak

– fogalmazott Balogh László.

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságon dobogós helyezést elért sportolók is elismerő oklevelet vehettek át. Egyéni sportágakban 15 első, 13 második és 10 harmadik helyezést értek el a DE hallgatói, csapatban pedig öt arany- és egy ezüstérmet szereztek.

Balogh László kiemelte: azon dolgoznak, hogy az egyetemi sport visszakerüljön a méltó helyére Magyarországon is, és a MEFOB-on való részvétel újra rangot jelentsen. Úgy fogalmazott: az első nagy sportegyesületek az egyetemek mellett jöttek létre, ugyanis a szellem és a lélek pallérozása mellett a testet is nevelni kell.A díjátadón felidézték azt is, hogy idén nyáron Debrecen és Miskolc közösen szervezte meg az Európai Egyetemi Játékokat. A rendezvény előkészítésében és lebonyolításában kimagasló munkát végző kollégák, illetve önkéntes koordinátorok is elismerésben részesültek.

A DESKI igazgatója felhívta a figyelmet, hogy az eseményt megelőző két-három éves előkészítő munka, illetve a hatalmas összefogás eredményeképp a valaha volt legjobb Európai Egyetemi Játékokat rendezte Magyarországa 2024-ben.

Roppant impulzív és emocionális volt a nyár, sőt az egész múlt tanév, de az, hogy ennyi csillogó szemű hallgatóval, sportemberrel találkozhatunk, azt mutatja, megéri dolgozni, ez tölt fel minket

– szögezte le Balogh László, akinek az egyetem hallgatói érdekében kifejtett évtizedes kimagasló tevékenységét az intézmény Hallgatói Önkormányzata Pro Auditoribus Universitatis Debreceniensis díjjal ismerte el.

A díjátadón felidézték, hogy idén nyáron Debrecen és Miskolc közösen szervezte meg az Európai Egyetemi Játékokat. A rendezvény előkészítésében és lebonyolításában kimagasló munkát végző kollégák, illetve önkéntes koordinátorok is elismerésben részesültek.

A DESKI igazgatója felhívta a figyelmet, hogy az eseményt megelőző két-három éves előkészítő munka, illetve a hatalmas összefogás eredményeképp a valaha volt legjobb Európai Egyetemi Játékokat rendezte Magyarországa 2024-ben.

– DE Sajtóiroda –