Visszatértek Debrecenbe a Liu fivérek

Egyetem Sport

Kitüntetéseket, elismeréseket is átadtak a Debreceni Egyetem tanévnyitóján – számolt be az intézmény.

Először a párizsi ötkarikás játékokon részt vevő, a DE-n tanuló olimpikonokat mutatták be: Battai Sugár Katinkát, a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karának hallgatóját, aki a női kardcsapat tagjaként a 6. helyen végzett. Senánszky Petrát, a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karának hallgatóját, aki a női 4×100 méteres váltó csapat tagjaként a 10. helyen, az 50 méteres gyorsúszásban a 24. helyen végzett. Kozák Lucát, aki a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karának hallgatója és a 100 méteres gátfutásban a 28. helyen végzett. Kerekes Grétát, a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karának hallgatóját, aki a 100 méteres gátfutásban a 35. helyen végzett.

Klekner Hangát, aki a Debreceni Sportiskola, korábban a DEAC sportolója, a magyar csúcstartó női rúdugró, aki a 25. helyen végzett. Vámos Petrát, a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológia Karának hallgatóját, aki a női kézilabda válogatott csapat tagjaként a 6. helyen végzett. Füzi-Tóvizi Petrát, a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológia Karának hallgatóját, aki a női kézilabda válogatott csapat tagjaként a 6. helyen végzett és Kácsor Grétát, a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karának hallgatóját, aki a női kézilabda válogatott csapat tagjaként a 6. helyen végzett.

A tanévnyitó ünnepségen vették át diplomájukat a Magyarországra látogató olimpiai, világ-, és Európa-bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó Liu fivérek. Liu Shaolin Sándor kereskedelem és marketing felsőoktatási szakképzés szakon, Liu Shaoang sport- és rekreációszervezés alapszakon fejezte be tanulmányait a Gazdaságtudományi Karon a 2023/24-es tanévben. A 2018-as olimpián az 5000 méteres váltó tagjaiként olimpiai bajnoki címet szereztek, mellyel sporttörténelmet írtak, hiszen Magyarország a téli olimpiák történetében, ekkor nyert először aranyérmet. Kiemelkedő sportteljesítményük elismeréseként a Gazdaságtudományi Kar Tanácsa a Gazdaságtudományi Kar Kiváló Sportolója kitüntetést adományozta számukra.

Fotó: unideb.hu

Kapcsolódó:

“Kósa Lajos alkalmatlan” – felelősségre vonnák a Liu fivérek távozásáért a debreceni fideszest