DVSC-MTK

“K…a gyenge!” Ilyen volt a szombati DVSC-MTK (2-3) mérkőzés

Sport

Nem tagadom kicsit déjá vu érzések kavarognak bennem. Egy héttel ezelőtt is körülbelül ilyen tájban ültem le a klaviatúra elé a csalódást keltő nyíregyi túránk után.

Akkor is szükség volt aludni rá egyet és összeszedni a gondolataimat és sajnos most is, hiszen a tegnapi csalogató ötszáz forintos meccsjegy akció és nyilvános bocsánatkérő videó ellenére sem sikerült a mérkőzésre kilátogató 5124 szurkolót boldoggá tenni. Maximum a stadionban a fővárosiaknak drukkoló maroknyi vendégdrukker és a semleges tévénézők csettinthettek elégedetten a lefújás után. Nekünk, lokistáknak pedig a mérkőzés előtt történtek miatt lehettek csak jó érzéseink.

BL-hősök a Víztoronyban 

A mérkőzést megelőzően ugyanis a „Match Day Festival” keretén belül a Víztoronyban lett volna a szurkolóknak a szokásos rendezvényük, ám az égiek másképpen gondolták és a kezdés előtt pár órával leszakadt az ég egy nagyobb zápor formájában, ami teljesen megölte a szabadtéri eseményt.
Ugyanakkor némi szépségtapaszt nyújthatott a drukkereknek a csapolt sör mellett az, hogy megjelentek helyszínen a debreceni foci legnagyobb sikerének letéteményesei, a 15 éve Bajnokok Ligája csoportkörbe jutott csapat tagjai.

DVSC BL-hősök

Így például Rudolf Gergely, Mészáros Norbert, Cvitkovics Péter, Feczesin Róbert, Szélesi Zoltán, Zoran Spisljak, Luis Ramos, Korhut Mihály mellett természetesen Herczeg Andrással is lehetett találkozni, egy-két szót váltani és közös fényképek készítésére és autogram vadászatra is volt lehetőség. Nem volt tehát túlzás kijelenteni, hogy ennyi híres Lokihoz köthető sportemberrel egy helyen nem mindennap van az embernek lehetősége találkozni. Az említett csoda szereplőit egyébként név szerint a mérkőzés előtt is köszöntötték a Nagyerdei Stadionban.

Unalmas első félidő két góllal

A Loki legendák után a B-közép felé vettük az irányt, ahol a Komáromi Gábor szektor új kinézetét csodálhattuk meg, amely alkotás igazán lenyűgözően sikerült és egyébként két hétig készült egy dekorációs cég és szurkolók keze munkája által. Az ünnepélyes koszorúzások mellett jó pár görögtűz is égett a tábor egykori vezérének, „Komcsinak” és a DVSC sikeredzőjének, Garamvölgyi Lajosnak az emlékére. Kár, hogy a csapatunk játékban nem tudott ehhez csodás pillanathoz felnőni. 

DVSC-MTK

Pintér Csaba sípjele után kezdődő mérkőzésen látható volt, hogy Máté Csaba a múlt hétvége „bűnöseit” következetesen kihagyta a kezdőből, így például Ferenczi, Szécsi és Kocsis Gergő sem kezdett az összecsapáson, így helyettük bekerült Djurasek és Vajda is többek között a kezdőbe. Előbbi pedig annyira szeretett volna bizonyítani edzőjének az esős összecsapáson, hogy nagy igyekeztében megsérült és hordágyon vitték le, ami pedig azt jelentette, hogy már a 14. percben Braga állt be helyette a pályára és a horvát játékosunknak pedig valószínűleg ismét kinéz egy hosszabb pihenő.

Ezt megelőzően azonban már a harmadik percben Bognár lövésével jelezte az MTK, hogy nem asszisztálni érkezett a Nagyerdőre, amely után már az első félidőben többször is kellett Megyerinek védenie, így például Jurina fejesénél is 17. percben. Az ex-mezőkövesdi csatár aztán büntetett egy lövéssel a 33. percben egy felelőtlen labdavesztést követően Bognár mesteri passzából.0-1. Ekkor már elvétve egy-két szurkoló elégedetlenségének adott hangot, amit a 40.percben Dzsudzsák beívelése után Kocsis egy félfordulatos pattogós lövéssel még elhallgattatott. 1-1. Így nem túlságosan elégedetten, de azért némileg reménykedve vonultunk ki a szünetre átbeszélni a lehetséges forgatókönyveket szurkolótársaimmal. Ekkor még nem is sejtettük, hogy jóval izgalmasabb lesz a második felvonás.

Szűcs: hiba, majd bombagól

Második félidőre beállt az ötvenedik NB1-es meccsét játszó Domingues és folytatódott az, ami az első félidőben, hiszen felváltva voltak veszélyben a kapuk, de a pestiek helyzetei jóval veszélyesebbek voltak. Az 59.percben Bognár köszönte szépen Szűcs ajándék passzát és két csel után remekül ellőtte a labdát takarásból, így Megyeri nem háríthatott.1-2. Megint magunknak tettük nehézzé a meccset. Sokat mondó volt, hogy a középpályán játszó brazil Braga a csere cseréje lett a 75.percben, annyira nem volt megelégedve a produktumával Máté Csaba, aki helyett Silue állt be, de lehetőséget kapott az örmény válogatott Shagoyan is, aki szintén lendületet vitt a Loki játékába a padról beállva. Egy percre rá a közönség már stílusosan ébresztőt fújt a csapatnak. Vélhetően ennek hatására Stojkovics remek passza után Silue centerezett középre, amire érkezett Szűcs és a kapus mozgásával ellentétesen bevarrta kíméletlenül a gólt a felsőbe, amivel javította a második bekapott gólnál a hibáját és egyúttal első gólját is jegyezte a középpályás piros-fehérben. 2-2. A történethez hozzátartozik, hogy a kék-fehérek Molnár és Jurina helyzeténél közelebb álltak ebben a periódusban a harmadik góljukhoz, de miután ezek kimaradtak a Loki ezt kihasználva büntetni tudott.

DVSC-MTK

Hej, mi volt itt a végén?

Teljesen meg is változott a lelátói hangulat az egyenlítés hatására és miután Varjú Domingues ütése miatt a kiállítás sorsára jutott igen nagy esélyhez jutott a DVSC a hajrában. Ez az előny azonban érthetetlenül inkább bénítólag hatott ránk, mivel egy újabb buta labdavesztésből egy tetszetős akció végén a korábbi kisvárdai, Hej Viktor lőtt nagy gólt a 84.percben. A kárpátaljai játékos pedig újabb tőrt döfött a győzelemben még talán titkon reménykedő lokista szívekbe. 2-3. Ezek után pedig úgy gondolom, hogy jó páran aláírtuk volna az ikszet is a Nagyerdőn, de az nem jött össze ezen a napon. Ráadásban ugyan Silue lábát taposták meg a tizenhatoson belül, de végül Pintér a VAR vizsgálat után sem volt hajlandó befújni a büntetőt, így végül hatalmas szitokáradat mellett kulloghattak a hazai játékosok az öltőzőbe. Hiába volt két lőtt gólunk, de a védekezésünk katasztrofális továbbra is, így a jövő heti Felcsút elleni idegenbeli kirándulás előtt alaposan fel van adva a lecke a szakmai stábnak. Ez nagyon nem volt a jeles alkalomhoz illő játék annyi bizonyos.

Így szólt a meccs után a “k…a gyenge!”:

Összegzés

Zárásként pedig egy a megyénkből, egyébként Balmazújvárosról származó író, Veres Péter gondolatát idézném: -„Egy mozdulatnyi tett többet ér, mint bármennyi okos beszéd.” Ezért felesleges volt ígérgetni és kampányolni srácok. Ideje lenne mindenkinek magába néznie és átgondolni, hogy mit jelent neki a Lokiban játszani, illetve a csapat érdekeiért dolgozni egyes embereknek. Mert ennek nem lesz jó vége.

– Faragó László –