Kempf Zoltán

Kempf Zoltán az intenzíven: súlyos sérülést szenvedett a magyar BMX-versenyző

Sport

Súlyos fejsérülést szenvedett Kempf Zoltán BMX-es egy gyakorlata során, és jelenleg is intenzív megfigyelés alatt tartják – állapota stabil, de a következő órák kritikusak lehetnek.

 

Gyakorlata közben olyan balszerencsésen esett és ért talajt, hogy fejsérülése miatt azonnal kórházba, intenzív osztályra szállították, ahol jelenleg is megfigyelés alatt tartják. A Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) szombati sajtóközleménye szerint a Zozó becenevű bringás állapota stabil – írja a Sportal.

Város Viktória szakágvezető elmondta: beszélt, kommunikált vele, mindenre reagál, de a következő pár óra meghatározó lesz, ezért a legfontosabb, hogy Kempf pihenni tudjon.

Kempf Zoltán indult a városi sportágak budapesti olimpiai selejtezőjén, a Ludovika Campuson is, ahol a 11. helyen zárt a BMX freestyle park versenyszám döntőjében, így nem szerzett párizsi ötkarikás kvótát.

A Magyar Kerékpáros Szövetség közleménye szerint az esésekből eredő sérülések egyre gyakoribbak, ezért ősztől kiterjesztik a „Ne törd magad” esésoktató programot, hogy a sportolók biztonságosabban tudjanak talajt fogni.