"Vetélkedjünk a szabadban" - 22. alkalommal szervezik meg a programot Debrecenben

“Vetélkedjünk a szabadban” – 22. alkalommal szervezik meg a programot Debrecenben

Helyi hírek

A Debrecen Megyei Jogú Város Városi Szociális Szolgálat immáron 22. alkalommal rendezi meg már hagyománynak számító „Vetélkedjünk a szabadban” programját.

A rendezvény időpontja: 2024. szeptember 05. 10.00 óra
Helyszíne: Debrecen, Deák Ferenc utca 7. sz.

A nagy érdeklődésnek örvendő rendezvényen az alapszolgáltatás 9 telephelyének ellátottjai és a szakosított ellátás lakói nagy számban vesznek részt. A rendezvényen 60 – 70 fő aktív részvételére számítanak a szervezők.

A Városi Szociális Szolgálat a szociális alapszolgáltatások keretében idős, demens és fogyatékos személyek nappali ellátását, házi segítségnyújtást, szociális étkeztetést, a szakosított ellátások keretében átmeneti elhelyezést nyújtó bentlakást és ápolást, gondozást nyújtó ellátást, ezen belül demens idősek ellátását biztosítja. Egészségügyi szolgáltatás keretén belül otthoni szakápolást működtet.

A rendezvény célja többek közt, hogy betekintést engedjen a klubélet tevékenységeibe, megismertesse annak sokszínűségét a klubtagokkal, hozzátartozókkal, valamint a nyilvánossággal.

A Városi Szociális Szolgálat  fontosnak tartja felhívni az időskorú lakosság figyelmét arra, hogy a testi és szellemi aktivitás időskorban is az egészség, a testi-lelki jó közérzet és az életminőség megőrzésének alapfeltétele, valamint azt, hogy részesei legyenek a tevékeny közösségformálásnak. A közösségi játékok az idős emberek számára is új tapasztalatokat, fejlődési lehetőségeket kínálnak, ezáltal nyitottabbá teszi őket a világ folyamatos változásaira.

A játék, miközben kizökkent a mindennapos gondokból, elfeledteti a betegségeket és a korlátokat, egyben lehetőséget teremt arra is, hogy a résztvevők ezekkel ,,játékos formában” szembesüljenek és egymást segítve próbálják elfeledni, vagy megtanulni együtt élni velük.

A résztvevők a vetélkedőn 8 állomáson haladhatnak végig. Az állomások feladatai között szerepel zokni párosítás, pingponglabdás feladatok, irodalmi kvíz, zenefelismerés, üveggolyó gurítás.

A klubtagok – a játékos vetélkedés során együtt töltött vidám órák után – nótázással várakoznak a már hagyományosnak számító közös ebéd elfogyasztására, amit a játék ideje alatt készítenek a gondozó szolgálat munkatársai.

A rendezvény élőzenés táncmulattsággal zárul annak érdekében, hogy a táncot kedvelő ellátottjaink szórakozása teljes legyen.

Program:

A vendégeket köszönti Nagy Lajosné intézményvezető és a rendezvényt megnyitja Juráskó Róbert önkormányzati képviselő.

  • Játékszabályok ismertetése
  • Csapatok megalakulása, rendeződése
  • Játékállomások ügyességi feladatainak teljesítése
  • Pontösszesítő lapok kiértékelése
  • Pontösszesítés után eredményhirdetés
  • Ebéd elfogyasztása
  • Beszélgetés, nótázás
  • Élő zenés táncmulatság

Papp László ma is kedveskedett a debreceni gyerekeknek