Magyar Péter kórházban hőmérőzik

Megelégelte az államtitkár Magyar Péter “kórházi hecckampányát”, szigorítást rendelt el

Ország

“A mai nappal elrendeltem, hogy Magyar Pétert valamennyi kórház csak munkaidőben fogadja” – mondta a Magyar Nemzetnek Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyért felelős államtitkára.

“Ugyanaz a jogosultság illeti meg, mint bármelyik másik országgyűlési vagy európai parlamenti képviselőt. Be kell jelentkeznie a főigazgatóhoz, aki őt előre egyeztetett időpontban az irodájában fogadja és a képviselői munkához szükséges tájékoztatást megadja. Ennyi illeti meg Magyar Pétert, semmi több” – tette hozzá.

Takács szerint ugyanis Magyar Péter súlyosan visszaélt azzal a lehetőséggel, amit az Országos Kórházi Főigazgatóság biztosított neki. “Akadályozta a gyógyító munkát, zaklatta a dolgozókat és zavarta a betegek nyugalmát. Ennek mostantól vége van” – jelentette ki a politikus.

Takács azt elismerte, hogy egyes kórházak műszaki állapota jobb, míg másoké rosszabb és kijelentette, hogy  a magyar kormány célja az, hogy “megfelelő anyagi erőforrások biztosításával” mindenhol javítsanak a betegellátás körülményein.

A kórházlátogatásai során tapasztaltak miatt Magyar Péter korábban feljelentést is tett, mivel szerinte a kormányzati szervek és egyes egészségügyi intézmények vezetői elmulasztották a kórházi klíma berendezések kötelező fertőtlenítését, karbantartását és javítását, illetőleg a magyar egészségügyi intézményekben az alapvető higiéniai szabályok betartását, betartatását és a kórházi mosdók fertőtlenítőszerrel és szappannal való ellátását.

Magyar Pétert átöltözés közben kapták lencsevégre, majd úgy adták elő, mintha bulizgatna

Magyar Péter válasza

A TISZA Párt elnöke Facebook-posztban reagált:

Takács Péter egészségügyi államtitkár munka helyett kényszeresen hazudik és uszít. Azonnal távozzon hivatalából!
Mivel a TISZA Párt eddigi kórházbejárásai után a kormány már nem tudja letagadni a magyar kórházakban a Fidesz kormánynak “köszönhető” embertelen és elfogadhatatlan állapotokat, Takács Péter és Rogán Antal új módszerhez folyamodott.

Most már a csillagokat is lehazudják az égről és a hazugságokra alapozva uszítanak.

1. Takács a friss interjújában a kórházak és egészségügyi dolgozók elleni hecckampánynak nevezi a TISZA Párt tevékenységét. Miközben a valóság természetesen az, hogy a valós állapot bemutatásával pont az a célunk, hogy ne tudja elmismásolni a kormány a szükséges kórházi fejlesztéseket, higiéniai előírásokat.
2. Jó rogáni módszer szerint baloldali politikusnak nevez (eddig se jött be, Tóni!).
3.) Azt is elmondja, hogy visszaélek a jogszabályok adta lehetőséggel, zavarom és feltartom a gyógyítást. Ebből természetesen egy szó sem igaz.
4.) Azt is elmondta, hogy dehonesztáló, személyeskedő megjegyzésekkel alázom az egészségügyi dolgozókat. Aki bármelyik felvételt látta a kórházbejárásunkról, az pontosan tudja, hogy ebből egy szó sem igaz.
5.) Takács azt is hazudja, hogy berendeltem a kórházi menedzsmentet, amihez nincs jogom. Ennek természetesen az ellenkezője igaz. Minden kórházban elmondtuk, hogy magunk is be tudjuk járni a kórházi épületeket, de pont az államtitkár kifejezett utasítása miatt, a kórházak vezetése arra kért, hogy az ő jelenlétükben történjen a bejárás.
6.) Orbán államtitkára azt is hazudja, hogy aljas politikai színjáték szereplőivé tesszük az orvosokat és a betegeket, miközben sok ezer megkeresést kapunk betegektől és egészségügyi dolgozóktól, hogy a kormány felelőtlen politikája, az állami egészségügy szisztematikus alulfinanszírozása és leépítése milyen veszélyes és embertelen körülmények közé kényszeríti a betegeket és az egészségügyi dolgozókat.
7.) Takács Péter azt is hazudja, hogy a kormány nem akarja letagadni a valós kórházi állapotokat, sőt azt állítja, hogy bárki készíthet felvételeket. Eközben a valóság az, hogy minden kórházban tiltják a fotózást a penészes falakról, életveszélyes épületekről, csótányokról, 40 fokos kórtermekről, a vállalhatatlan higiéniai állapotokról. Természetesen a sajtót is korlátozzák abban, hogy bemutathassa a nyilvánosságnak a valóságot. Volt olyan, hogy a kórház főbejáratát is leláncolták és lelakatolták…
8.) Bármit is hazudik Takács Péter, az egészségügyi dolgozók döntő többsége a támogatásáról biztosította a TISZA Párt munkáját és megköszönték, hogy meghallottuk a magyar egészségügy utolsó segélykiáltását.

Takács Péter nem tehet mást, mint hogy haladéktalanul távozik hivatalából.

A TISZA Párt mindenféle fenyegetés ellenére, folytatja a munkát.