Közösségi díszítést tartottak az Emlékkertben az Immánuel Otthon kis lakói

Közösségi díszítést tartottak az Emlékkertben az Immánuel Otthon kis lakói

Helyi hírek

A karneváli héten az előző évhez hasonlóan most is közösségi díszítést tartottak az Immánuel Otthon lakói a Nagytemplom mögötti Emlékkertben. A kerítésre olyan feliratokkal díszített dekorációs elemek kerültek fel, mint például a Hit és a Szeretet.  A gyerekek hónapokig készítették ezeket a virágokat és díszeket, hogy aztán megosszák a nézőközönséggel a látványosságot.

“A virágkarnevál mindenkié”- kezdte beszédét Széles Diána alpolgármester, majd hozzátette, a díszekkel a város lelkét mutatják meg a gyerekek. Kkiemelte, számukra a virágkarnevál az összetartozás és a szeretet megnyilvánulása, és nagyon köszöni, hogy a gyerekek a nehézségeik ellenére is színesítik a karnevált.

Oláh István lelkipásztor elmondta, szeretnének kimozdulni a falak közül az utcákra és terekre, hogy megmutassák, hogy milyen értéket képviselnek az ott élő gyerekek.

Ahogy fogalmazott: “Isten teremtett világában mindenkinek helye van. Bármennyire is különbözőek vagyunk a szeretet összeköt bennünket és a karnevál erre egy nagyon jó lehetőség arra, hogy ezt az egységet megmutassák. Amikor pedig ezeket a virágokat felrakják a kerítésre bebizonyítják, hogy különböző emberek tudnak egységben élni és valami csodát létrehozni közösen.”

Juhász Zsófia, az otthon igazgatója pedig elárulta, a díszek több száz kiló újrahasznosított anyagokból készültek, amivel felhívják a figyelmet a teremtett világunk iránti felelősségre is.

“Számunkra sokat jelent az, hogy tudnak adni valamit a város számára. Ezzel pedig megcáfolják azt az általános sémát, hogy a fogyatékos emberek azok, akik csak kapnak segítséget és gondoskodást, de nem adnak.”

Elmondta, külön öröm volt, hogy a szülők, a testvérek is segítettek ebben a folyamatban.

Az így elkészült virágokat nem csak az Emlékkertben teszik majd ki, hanem Debrecenben különböző pontjain is találkozhatunk majd velük.

– Faragó László –