Labossa Péter Mihály evangélikus lelkész

Evangélikus lelkész: a zsidóság magának köszönheti a holokausztot

Ország

Feljelentették az érdi evangélikus lelkészt, aki arról prédikált, hogy a holokausztot a zsidóság tulajdonképpen magának köszönheti – írja a 444.hu.

A hétvégi beszédében a lelkész azt fejtegette, hogy a zsidóság felelős a holokausztért, mivel elárulták Jézust. Labossa Péter Mihály szerint ez az árulás vezetett oda, hogy Isten nem avatkozott közbe a holokauszt során.

A lelkész így fogalmazott: “…nem kell messzebb menni a holokauszt és egyéb kérdésekben, hogy Isten miért engedte. Nem Isten tervében volt ez benne, de valami miatt Isten megengedte. És hogy mi lássuk ezeket az összefüggéseket, és nem a zsidó népen kell köszörülni magunkat, a nyelvünket meg bárminket. Hanem látni azt, hogy Isten nem szórakozni hítt bennünket.”

Labossa a cikk megjelenése után törölte a videót a csatornájáról, de az internet nem felejt:

Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnöke a 24.hu-nak azt mondta, beszélt Labossával, és bekérette a prédikáció teljes hanganyagát.

„Erre a kérdésre nagyon érzékeny vagyok. Magam is prédikáltam erről vasárnap, Jeruzsálem pusztulásának emléknapján. Prédikációmban szinte végig ezzel a kérdéssel foglalkoztam, éppen attól a szemlétettől óva, amely a beszámolók szerint az érdi prédikációban visszaköszönt” – mondta Fabiny a lapnak.