Lecsó

Lecsóünnep lesz Hajdúböszörményben

Gasztro Helyi hírek

Idén már 6. alkalommal szervezi meg a Hajdú Serház Kft. Hajdúböszörményben a Vénkerti Lecsófőző Versenyt és Lecsóünnepet – közölték a szervezők. A szombat délutáni (július 20.) program során lecsófőző verseny is lesz, ezen 20 csapat méri össze tudását a legjobb, illetve a legkreatívabb lecsóétel címért.

18 óráról a színpadon a Rézangyal Társulat “A sárkányverő kisvitéz” című előadását láthatják gyerekek, majd 19.15-től a SixPack zenekar, 20.30-tól pedig a Fesztrock együttes játszik majd. A két koncert között a lecsófőző verseny eredményhirdetése zajlik majd. 

A gyerekek a Zöld Kör öko-játszóházában, illetve kreatív sarokban is foglalatoskodhatnak, amíg a szülők főznek. 

A rendezvény kiemelt figyelmet szentel a helyi kistermelők, élelmiszer-előállítók fontosságának. A csapatokat a Somossy Kertészet (társszervező) látja majd el alapanyaggal, a Balmaz Pékség kenyérrel, az eSz-eL húsüzem pedig a szükséges sertészsírral támogatja. 

A helyi, friss hideg csapolt sörökön kívül a szintén böszörményi Hárs Udvar Manufaktúra szörpjeit szürcsölgethetik majd a szomjazók. 

Helyszínváltozás! Idény a rendezvényt a Külső Fehértói út mellett a kifelé vezető oldalon (városon belül) a vasút előtt kb. 200 méterrel a jobb oldalon elhelyezkedő telken rendezik meg.

A rendezvény teltházig díjtalanul látogatható, kapunyitás 15 órától.