Debrecziner Gourmet Fesztivál 2025

Bud Spencertől Willy Wonkáig – Hétvégi filmes gasztrokalandozások a Nagyerdőn: A kilencedik Gourmet Fesztiválon jártunk

Miután tavaly kihagytam a nyári fesztiválszezont beindító Gourmet Fesztivált a labdarúgó EB miatt, idén kíváncsi voltam, mennyiben lesz más az esemény, mint a korábbi évek tematikái. Egy évvel ezelőtt a négy elem (föld, víz, tűz, levegő) játszotta a főszerepet a tányérokon, míg most – a Békás-tó szomszédságában – a filmes ételek kerültek a középpontba.

Fagylaltozás hőségben

Hajdúszoboszlón rendezik az Év Fagylaltja versenyt

Május 24-én Hajdúszoboszló ad otthont az ország egyik legédesebb gasztronómiai eseményének, az „Év Fagylaltja versenynek”, amelyet idén a Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár szervez meg. A Szent István Parkban egész napos programok, fagylaltbemutatók és koncertek várják az érdeklődőket – a rendezvény mottója: „100 év – 100 fagylalt”.

Cinco de Mayo mexikói ételfesztivál

Taco, quesadilla és latinos ritmusok – A debreceni Cinco de Mayo mexikói ételfesztiválon jártunk

Először is: mivel már jó ideje nem írtam gasztronómiai ihletésű cikket, amikor megláttam a közösségi médiában az egyik belvárosi étterem tematikus eseményét, nem volt kérdés, hogy részt veszek rajta. Emellett kíváncsi voltam a mexikói konyhára is, hiszen eddig csak a chilis babot, a tacót és a churrost ismertem.

Debrecen igazi multikulturális találkozóhely: több mint 20 ország gasztronómiájával ismerkedhettünk

Április végén ismét megtelt élettel, illatokkal és ízekkel a Debreceni Egyetem kampusza: a nemzetközi hallgatók szervezésében megrendezett International Food Day 2025 újra bebizonyította, hogy a gasztronómia képes összekötni embereket, kultúrákat és földrészeket.