Bográcsozás, slambuc, pörkölt

Birka- és slambucfőző Örömnap Hajdúszoboszlón – itt a részletes program

Szeptember 6-án ismét megrendezik a Szoboszlói Birka- és Slambucfőző Örömnapot, amely immár huszonhatodik alkalommal várja a látogatókat a hajdúszoboszlói repülőtérre. A rendezvény az Alföld egyik legjelentősebb gasztronómiai és közösségi eseménye, ahol a hagyományos ételek mellett kulturális és szórakoztató programok is színesítik a napot.

Különleges élményekkel jön a Debreceni Bor- és Jazznapok

Július utolsó napján újra életre kel a Békás-tó partja: három napon át 22 hazai borvidék 50 borászatának kínálata és 40 jazzformáció koncertjei várják az ízek és hangok szerelmeseit a Debreceni Bor- és Jazznapokon. A Nagyerdő idén nemcsak hűsítő lombjaival, hanem borkülönlegességekkel, világklasszis zenészekkel és új tematikus élményekkel is csalogatja a látogatókat.

Debrecziner Gourmet Fesztivál 2025

Bud Spencertől Willy Wonkáig – Hétvégi filmes gasztrokalandozások a Nagyerdőn: A kilencedik Gourmet Fesztiválon jártunk

Miután tavaly kihagytam a nyári fesztiválszezont beindító Gourmet Fesztivált a labdarúgó EB miatt, idén kíváncsi voltam, mennyiben lesz más az esemény, mint a korábbi évek tematikái. Egy évvel ezelőtt a négy elem (föld, víz, tűz, levegő) játszotta a főszerepet a tányérokon, míg most – a Békás-tó szomszédságában – a filmes ételek kerültek a középpontba.

Fagylaltozás hőségben

Hajdúszoboszlón rendezik az Év Fagylaltja versenyt

Május 24-én Hajdúszoboszló ad otthont az ország egyik legédesebb gasztronómiai eseményének, az „Év Fagylaltja versenynek”, amelyet idén a Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár szervez meg. A Szent István Parkban egész napos programok, fagylaltbemutatók és koncertek várják az érdeklődőket – a rendezvény mottója: „100 év – 100 fagylalt”.

Cinco de Mayo mexikói ételfesztivál

Taco, quesadilla és latinos ritmusok – A debreceni Cinco de Mayo mexikói ételfesztiválon jártunk

Először is: mivel már jó ideje nem írtam gasztronómiai ihletésű cikket, amikor megláttam a közösségi médiában az egyik belvárosi étterem tematikus eseményét, nem volt kérdés, hogy részt veszek rajta. Emellett kíváncsi voltam a mexikói konyhára is, hiszen eddig csak a chilis babot, a tacót és a churrost ismertem.

Debrecen igazi multikulturális találkozóhely: több mint 20 ország gasztronómiájával ismerkedhettünk

Április végén ismét megtelt élettel, illatokkal és ízekkel a Debreceni Egyetem kampusza: a nemzetközi hallgatók szervezésében megrendezett International Food Day 2025 újra bebizonyította, hogy a gasztronómia képes összekötni embereket, kultúrákat és földrészeket.